També ens trobareu al grup del Facebook Draps del XIX/ Paños del XIX / 19th Clothes

dimecres, 17 de febrer de 2010

LA SOCIETAT ANGLESA DEL SELGE XIXA principis del segle XIX, Anglaterra s’havia convertit en el primer país en experimentar la revolució industrial i això va comportar un increment de la població i l’aparició d’una societat industrial i urbana. Molts anglesos van emigrar a Estats Units, però a la vegada arribaven immigrants d’altres països com Irlanda, Rússia, etc.En aquesta època, bona part de la societat treballava a la indústria. Aquest fet va causar que els petits artesans perdessin els seus llocs de treball. Les factories reclamaven sobretot dones i nens per treballar per tal de pagar sous menors: tot i així, els nens treballaven més de 12 hores. Amb el pas del temps, es van anar aplicant lleis per anular aquest sistema de treball basat en l’explotació infantil.

A començaments de segle, el sistema polític era una oligarquia, es a dir, una minoria masculina tenia dret a votar; tot i que amb el pas del temps el sufragi va arribar als homes de totes les classes socials. La població anglesa era majoritàriament de classe treballadora. Hi havia pocs membres de classe mitjana, ja que el requisit mínim per ser considerat com a tal era tenir com a mínim un servent, feina ocupada principalment per dones. La societat era patriarcal. La família es composava d’un alt nombre de membres, ja que hi havia un gran risc de mortalitat infantil.En aquest Blog farem una ullada a la moda dels anglesos del segle XIX, enriquida per l’esplendor de la indústria tètxil. L’estil combinava una gran diversitat de textures i colors, que van anar variant al llarg dels anys. L’estètica dels homes amb els seus cabells arrinxolats, bigotis i patilles era el conjunt perfecte per lluir els barrets de copa, juntament amb la jaqueta i els pantalons ajustats. Mentre que la dona, amb els rinxols recollits refinadament, destacava pels conrastos de les mànigues i faldilles amples de vius colors enriquits amb valuoses joies.1 comentari:

  1. Muy bien vuestra primera entrada. Como vuestra referencia es una página web enlazarlo a la página, para que los lectores podamos consultar el texto original directament.
    Ethel

    ResponElimina

Què milloraries del nostre bloc?